• Ontspanning
  • Talent
1 september 2024

Competitie opener in Bertem met 3-3 afgesloten

De eerste match van de competitie is altijd wat speciaal, zeker nu we als opener op bezoek moesten bij VC Bertem-Leefdaal.  De eerste 10 minuten waren wij compleet baas en uit de eerste 3 kansen konden we 2 keer scoren. Eerste doelpunt via een deviatie van een laag getrapte hoekschop, het tweede doelpunt via Quinten Poppe van buiten het penalty gebied.

Daarna kwam Bertem wat meer in het spel, maar ook wij hadden nog kansen.  Toch was het Bertem dat kort voor de rust de aansluitingstreffer kon scoren via een mooie plaatsbal van Dries Meeus.

Ook bij het begin van de tweede helft hadden we een aantal mooie aanvallen, maar de deklat hield ons van de wellicht beslissende 1-3.  Het was integendeel Bertem dat in 2 minuten tijd evenveel keer kon scoren (via Cedric Van Malcot, wie anders….) en dus de leiding nam met 3-2.  Wij gingen dan op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er op penalty (handsbal), binnen getrapt door Kevin Vanloock.

Daarna kwamen wij nog een paar keer kort bij de winning goal, maar ook Bertem had nog kansen. Dus uiteindelijk moeten we ons tevreden stellen met een puntje. Bertem toonde dat het een goede ploeg heeft en we verwachten hen ook vooraan in deze reeks.

Ons B-eltal kon de competitie wel starten met een driepunter : 3-1 winst tegen Geetbets, met doelpunten van Jasper De Clercq, Daan Waegeneers en Tristan De Kock. Proficiat jongens !